Posts

Puisi Perang Hati

Di ruang waktu ini ku terasa lelah dengan keadaan semasa yang menyesakkan jiwa yang menjengkelkan kepala ingin ku lari ke sebuah tempat yang mana tiada satu pun manusia yang aku kenal aku nak tenang dari segala prasangka mugkin seperti figura diatas kuyakin kau yang melihatnya pun bisa merasa tenang  tiada hingar tiada keluh kesah tapi  aku masih disini bergelap bersempit  bergelumang berperang dengan kata hati dan juga diri sendiri

Sedang Tempat Lahir Lagi Terkenang

Assalamualaikum...

hye jumpa lagi kita kat sini..alhamdulillah dah hampir ke pertengahan 2014 kita..tak lama lagi pun dah nak puasa kan..aku pun dah nak habis tahun 2 pastu naik tahun 3 pastu tahun 4 walawehh tak lama dah nak abes hahahaha..***suka pulak hihi

okey sebenarnya hari aku post entry nie aku baru balik dari hometown. Dok puah weyh hihi, yela aku sampai da magrib kat terminal temerloh pasti abg aku ambek..dlm sejam aku rasa nak sampai ke kampung aku huhu nampak tak jauh ye dari kg ke bandar..alaa actually abg aku drive slow hekhekhek **balik sempat singgah pasar malam yeahh lepas rindu kt pasar malam ** thanks abg

sampai kat umah.. wahhh bunga-bunga ati aku. almaklumlah dah lama tak bau kampung huahuahua bau rumah aku bau tanah, bau pokok-pokok baru lepas hujan *** segarrr...holaaa aku duduk ayer keroh nie memang tak dapat nak bau sesegar fresh mint macam ni hehehe..

malam aku sampai bual-bual dengan mak even aku penat..tapi sebab rindu aku bual bual bual sampai takde ape n…

Aku kawan dan..sepi

Hmmm dah lama aku tak menulis kat sini. ntah macam dah tak ada hati..tambah plak skunk aku semakin kerap tak sihat. kene hujan sikit dah demam..tak kuat sungguh antibodi aku..tahun nie aku dah tahun 2..nanti masuk sem baru bulan 9 nie aku dah tahun 3..

hmmm kejap jek ase...

sal interview polis aku haritu belum dapat keputusannya..medical check up dah buat, dah anta pun..katanya bulan 4 nie lah keputusannya..tapiiiii nie dah masuk hujung bulann..ermmm ntah bila-bila masa je agaknya polis akan call aku. bagitau aku dapat ke x..

semangat aku nak belajar semakin berkurang..juz follow the flow je belajar. rasa macam tak belajar pape pun ada..orang pergi kelas, aku pergi kelas..orang buat lab..aku pun buat lab...test and semua lah..cuma ntah aku tak hepi..kawan ada..tapi lebih rindukan kawan2 poli aku..even pernah bergaduh, pernah tak bertegur..even pernah baling telur tepung masa birthday..tapi diorang best. sangat2 best..hangout..stay overnite..hey kawan aku rindu korang. kalaulah u'…

Let her go by Passenger

its a long time not write here..always stays here but nothing words to say..today i back from my classes wif my frens. in her car i had heard a new song from me..Let her go by passanger..its a relax song for. best! arrived at my room.. terus on lappy and download that song. And i play a song thousand times heee..

very relax in my mind..even the lyrics not have any kaitan in my life....so juz enjoy the song.:)

*****update after a few minutes***

juz bored alone in bedroom..a.k.a kolej kediaman...closely 1pm...hmmm any suggest song yang ber' genre country or relax likes this..aku suka lagu cam slow but not too slow..dulu aku ada suka lagu taylor swift tapi tak ingat tajuk. pernah download  buts its missing huhu..so..ermm in my mind wanna chat wif somebody..somebody..everybody ?? im juz too boring..maybe i need a "spouse massage" haha the words that im only  know the meaning..hey juz add my facebook..frenz not smstinya to be boyfriends juz expand my network society..

ape ka…

rezeki awal tahun 2014

Image
assalamualaikum...
Ermmm dah lama aku tak menulis rasanya..lepas abes final aritu tambah plak aku tengah bercuti semester memang malas lah nak berkata-kata disini.Biasa lah bila ada story tergendala dihati baru nak membebel-bebel kat blog aku nie ha huhu..agak-agak ada tak si stalker blog aku? lau ada owhh heaven rasa hahaha..

aku nak citer tak adalah ape sangat sekadar cebisan hidup..
yaaaa..baru-baru nie aku dapat interview uijian fizikan polis sarjan. see two times already! so aku rasa kali aku pergi sebab..aku minat jugak polis even aku masih dalam pengajian aku lagi. Memandangkan pointer aku pun setelah 3 sem agak tak memberansangkan.
Kedua....Kelmarin pak long aku datang membawa berita..datang2 dia mintak no ic dengan no tepon aku.Rupanya adik dye yang keje kat Telekom tengah cmeari sedara mara keje. Position ape aku tak tanya lah plak, tapi keje tu guna Diploma. Hmmm see aku ada 2 pilihan keje yang menunggu untuk d' interview.
Aku mula tak nak pergi yang telekom tu, tp dis…

Marah

Pukul 9 tak datang lagi..pukul 10 tak datang lagi..pukul 11 tak datang..dari aku baring..aku duduk.lepas tu keluar bawak laptop keluar duduk plak kat ruang tamu..handset dicapai tet tet tet aku hantar msg..tunggu lagi tunggu tunggu lastly..aku hantar msg lagi "nak datang x?? X pn sambut buat slide,aku pun ada keje nk buat.aku bagi pendrive" hmmm laju nafas aku menahan marah.
Susah jugak kalau kerja berkumpulan tapi tak bagi cooperation. Lain plak hal dengan yang goyang kaki, satu kerja pun tak hambek tahu,tapi nama dia still ada dalam list group. Geram betul.
Aku tak suka marah..sebab lepas marah aku mudah rasa menyesal. Menyesal sebab marah kat orang tu,timbul lak rasa kesian..tapi dia yang buat aku marah.Bukan suka suka aku nak marah orang...sabar pun tak boleh jugak..janji nak buat keje tapi xdatang datang..aku pun ada keja lain nak buat..long report lagi, asgmnt group len ada jugak.takkan nak fokus satu keje je yang tak tahu boleh siap atau tak..
please lah..masing masi…

Aku kecewa dengan diri aku

Image
Ini bukan berkata tentang pepatah "kadang roda kita berada dibawah,kadang roda kita berada diatas" tapi ini tentang diri sendiri...Sungguh ini kali pertama aku rasa terlalu kecewa dengan diri sendiri..Kadang bila kita dah berusaha tapi  kita tak dapat seperti yang kita usahakan...terasa kekecewaan tu sakit sungguh..downnn..

Plan yang tanpa dirancang berjumpa lecturer control principle..walau aku tak sedia nak jumpa lecturer strait macam tu,aku jumpa juga secara personal.Teruk betul test aku. Dan yang paling aku risau jam kredit untuk subjek nie besar 4jam kredit. Tanpa aku sedar aku termenangis depan lecturer tu huhu nasib baik perempuan juga.Even ada lagi student yang dapat lagi lagi lagi teruk dari aku dengan markah 0 pun ada..tapi aku rasa ini lah test yang terlalu teruk bagi aku results ye.hmmm..

Itu test Control Principle, Test digit selasa baru nie  Alhamdulillah aku berjaya buat,jadi litar aku..menyala  semua LED, output pun aku dapat. Skali pasang je terus berjaya a…