12 July 2014

Perlantikan Sarjan dalam PDRM


Syukur Alhamdulillah..rezeki aku..takdir aku..Aku ditawarkan jawatan sarjan selepas beberapa lama menanti..Aku bersyukur di bulan ramadhan nie Allah bg aq rezeki nie..TAPI aku harus pilih continue study or bkerja..

kadangkala Allah tu kurniakan kita sesuatu untuk melihat samada kita bersyukur ataupun tidak..kembali kepadanya atau tidak..

hmmm..tp itulah namanya kehidupan dan takdir..

salam 13 ramadhan.

18 May 2014

Puisi Perang Hati


Di ruang waktu ini
ku terasa lelah
dengan keadaan semasa
yang menyesakkan jiwa
yang menjengkelkan kepala
ingin ku lari ke sebuah tempat
yang mana tiada satu pun manusia yang aku kenal
aku nak tenang dari segala prasangka
mugkin seperti figura diatas
kuyakin kau yang melihatnya pun bisa merasa tenang 
tiada hingar tiada keluh kesah
tapi  aku masih disini
bergelap bersempit  bergelumang
berperang dengan kata hati
dan juga diri sendiri

11 May 2014

Sedang Tempat Lahir Lagi Terkenang

Assalamualaikum...

hye jumpa lagi kita kat sini..alhamdulillah dah hampir ke pertengahan 2014 kita..tak lama lagi pun dah nak puasa kan..aku pun dah nak habis tahun 2 pastu naik tahun 3 pastu tahun 4 walawehh tak lama dah nak abes hahahaha..***suka pulak hihi

okey sebenarnya hari aku post entry nie aku baru balik dari hometown. Dok puah weyh hihi, yela aku sampai da magrib kat terminal temerloh pasti abg aku ambek..dlm sejam aku rasa nak sampai ke kampung aku huhu nampak tak jauh ye dari kg ke bandar..alaa actually abg aku drive slow hekhekhek **balik sempat singgah pasar malam yeahh lepas rindu kt pasar malam ** thanks abg

sampai kat umah.. wahhh bunga-bunga ati aku. almaklumlah dah lama tak bau kampung huahuahua bau rumah aku bau tanah, bau pokok-pokok baru lepas hujan *** segarrr...holaaa aku duduk ayer keroh nie memang tak dapat nak bau sesegar fresh mint macam ni hehehe..

malam aku sampai bual-bual dengan mak even aku penat..tapi sebab rindu aku bual bual bual sampai takde ape nk dicerita dah. lastly mak aku masuk bilik ngantok punya pasal..hihi tv tak tutup lagi aku layan adik aku plak tengok tv sama-sama . ** kat adik bongsu pn rindu jugak walhal dah beso gajoh huhu..

esoknya aku tak banyak sangat abiskan aktiviti aku kat kg sebab hujan la plak..tengahari tu dalam pukul 3 kot..sampai la mlm..so plan aku nk melawat kerbau lembu pokok durian manggis semua tergendala..huhu sedih jugak..tapi tkpe cuti 3 bulan kita melawat satu kampung okay!!

haih penat nak taip..tapi sebab aku rasa hepi aku akan tulis lagi...

continue..

21 April 2014

Aku kawan dan..sepi

Hmmm dah lama aku tak menulis kat sini. ntah macam dah tak ada hati..tambah plak skunk aku semakin kerap tak sihat. kene hujan sikit dah demam..tak kuat sungguh antibodi aku..tahun nie aku dah tahun 2..nanti masuk sem baru bulan 9 nie aku dah tahun 3..

hmmm kejap jek ase...

sal interview polis aku haritu belum dapat keputusannya..medical check up dah buat, dah anta pun..katanya bulan 4 nie lah keputusannya..tapiiiii nie dah masuk hujung bulann..ermmm ntah bila-bila masa je agaknya polis akan call aku. bagitau aku dapat ke x..

semangat aku nak belajar semakin berkurang..juz follow the flow je belajar. rasa macam tak belajar pape pun ada..orang pergi kelas, aku pergi kelas..orang buat lab..aku pun buat lab...test and semua lah..cuma ntah aku tak hepi..kawan ada..tapi lebih rindukan kawan2 poli aku..even pernah bergaduh, pernah tak bertegur..even pernah baling telur tepung masa birthday..tapi diorang best. sangat2 best..hangout..stay overnite..hey kawan aku rindu korang. kalaulah u'all ada kat sini sekarang belajar sama-sama, mesti aku akan lagi bersemangat :)

erda, sue, elah, yan. cerin. k.long, shira, haja, biha...aku rindu korang tau x! aku rindu nak gaduh dgn kowang hihi..

satu lagi..tiap kali aku buka blog nie mesti akan ada jek orang tengah review sama. apa yang dicari pun aku tak tahu. bukan ada pun..kot..pape jek lah. kepada korang..nie blog meroyan..ini blog orang yang ntah pape..haha k lah..aku tengah pening+slesema+panas badan..daaa

26 March 2014

Let her go by Passenger

its a long time not write here..always stays here but nothing words to say..today i back from my classes wif my frens. in her car i had heard a new song from me..Let her go by passanger..its a relax song for. best! arrived at my room.. terus on lappy and download that song. And i play a song thousand times heee..

very relax in my mind..even the lyrics not have any kaitan in my life....so juz enjoy the song.:)

*****update after a few minutes***

juz bored alone in bedroom..a.k.a kolej kediaman...closely 1pm...hmmm any suggest song yang ber' genre country or relax likes this..aku suka lagu cam slow but not too slow..dulu aku ada suka lagu taylor swift tapi tak ingat tajuk. pernah download  buts its missing huhu..so..ermm in my mind wanna chat wif somebody..somebody..everybody ?? im juz too boring..maybe i need a "spouse massage" haha the words that im only  know the meaning..hey juz add my facebook..frenz not smstinya to be boyfriends juz expand my network society..

ape kau merepek nie oiii wif the broken english!! ade aku kesah..okay lah..chaou..